Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ “Real FM” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “όταν ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι στο όνομα να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, θα διαλύσει και τον εταίρο του και άρχισε να μοιράζει θέσεις δεξιά και αριστερά, τότε, άλλαξε θέση και η κ. Κουντουρά”, προσθέτοντας ότι “η συμπεριφορά (σ.σ. του Αλ. Τσίπρα) μέχρι τώρα δείχνει ότι ουσιαστικά δεν σεβάστηκε τα 4 χρόνια έντιμης συνεργασίας που του προσφέραμε οι ΑΝΕΛ και εγώ προσωπικά”.

Νωρίτερα είχε πει ότι ο μόνος που από την αρχή είχε τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο Θ. Παπαχριστόπουλος ο οποίος θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφισή της, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ, συμπεριλαμβανομένων της κ. Κουντουρά και του κ. Κόκκαλη, είχαν ταχθεί κατά της Συμφωνίας.

Χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο “δεδομένων και των επεισοδίων τα οποία προκάλεσαν κάποιοι προκειμένου να το σπάσουν” ως “μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτών χωρίς κομματικές ταμπέλες που απ όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας”.

Σημείωσε ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μια κατάσταση πολύ διαφορετική απ ότι γνωρίζουμε καθώς, όπως είπε, “συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην παραχώρηση του όρου “Μακεδονία” με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και το 80% του ελληνικού λαού να είναι αντίθετο”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι “καλό νέο” η μη ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών, εκ μέρους της ΝΔ, “γιατί έτσι μπορούμε να μπλοκάρουμε πιθανώς τη Συνθήκη”.

Ερωτηθείς σχετικά είπε: “Πιστεύω ότι έχει 151 (σ.σ βουλευτές υπέρ της Συνθήκης)”. Και χαρακτήρισε “απίστευτα” τα όσα καταγγέλλονται.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος το συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή, το καλοκαίρι του 2018 -127 βουλευτές της ΝΔ και 7 των ΑΝΕΛ- είπε ότι βάσει αυτού, η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ δεν μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε τη Συμφωνία το καλοκαίρι, δεν θέλαμε κιόλας διότι είχαμε σκοπό να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και γιατί είχα τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό, παρουσία και του κ. Κοτζιά, ότι η Συμφωνία θα έλθει μετά τις εκλογές”.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει μετά τις εκλογές και θα ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι “τον Νοέμβριο το αναίρεσε αυτό και είπε το περίφημο θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο”.

Facebook Comments