Σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης πολιτικών συντακτών από τη Μαρία Σπυράκη υπογραμμίστηκε η στήριξη Μητσοτάκη στο Χουάν Γκουαϊδό της Βενεζουέλας ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ευθυγραμμιστεί με τους εταίρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊδό προκειμένου να διεξάγει προεδρικές εκλογές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες -“μέσα σε αυτό το κλίμα εκβιασμών και παρακμής”, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ- επανέλαβε στη Λαμία τα βασικά στοιχεία προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και της δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων εργασίας, τα 2.000 ευρώ ανά παιδί, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αύξηση κατώτατου με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις και να δημιουργήσει πολλές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. 

Η Μαρία Σπυράκη απάντησε και για την επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικό Βούτση, στην οποία τον καλεί να μην αλλάξει τον κανονισμο της Βουλής καθώς δεν είναι εκβιαζόμενος. Η εκπρόσωπος της ΝΔ διασαφήνισε ότι για το κόμμα της δεν τίθεται θέμα αλλαγής κανονισμού της Βουλής και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μην εγείρει θέμα. “Ο Τσίπρας χρειάστηκε μία βδομάδα για να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό Καμμένου ενώ μία εβδομάδα πριν είχε προαναγγελθεί ότι θα άλλαζε τον κανονισμό της Βουλής”, είπε εμφατικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εξαρτάται από τις διαθέσεις της Μεγαλοοικονόμου και του Παπαχριστόπουλο και απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής ως υφιστάμενο του αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. “Ο Τσίπρας το μόνο που κατάφερε είναι να πιστοποιήσει ότι η πλειοψηφία είναι σημαία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου”, προσέθεσε. 

Η κ. Σπυράκη σημειώσε ότι όσο νωρίτερα γίνουν εθνικές εκλογές τόσο το καλύτερο “για να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα και να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες”. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η διήμερη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, η οποία θα καταλήξει σε κείμενο πολιτικής για μείωση της ανεργίας νέων με το ΕΛΚ να επεξεργάζεται την πρόταση για δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Στην Αθήνα θα βρεθούν οι επικεφαλής και των 27 χωρών, όπως ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν και πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Ισπανίας Παμπλο Κασάδο και ο γγ του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ.

Επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΝΔ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή που καταστρατηγεί τη συνταγματική αρχή της ισότητας ψήφου.

Facebook Comments