Υποχωρεί σήμερα το ευρώ εν μέσω νέων ανησυχιών για την απειλή του αποπληθωρισμού στην ακόμα εύθραυστη ευρωπαϊκή οικονομία, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται και στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην Ευρώπη, η αύξηση των επιτοκίων Eonia λόγω της πτώσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος συγκεντρώνει επίσης την προσοχή των επενδυτών της αγοράς συναλλάγματος.

Παρά τη βελτίωση της οικονομίας, η προοπτική περαιτέρω δράσης της ΕΚΤ για τη στήριξη της ανάπτυξης – σε μια εποχή που οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Βρετανίας αρχίζουν να κοιτούν προς την κατεύθυνση περαιτέρω σύσφιγξης των νομισματικών συνθηκών – αναμένεται να επιβαρύνει το ευρώ αυτό το έτος.

Οι αναλυτές της γερμανικής Commerzbank δήλωσαν ότι οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν γύρω από την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ και οι οποίες προκλήθηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία των θέσεων εργασίας της περασμένης εβδομάδας , αντισταθμίστηκαν από τις νέες ανησυχίες για την Ευρώπη, λόγω της βουτιάς του πληθωρισμού στα τέλη του περασμένου έτους.

«Αυτό οδηγεί τους επενδυτές να τοποθετούν το ευρώ σε ένα επίπεδο της τάξης του 1,3550 έως 1,37 έναντι του δολαρίου, το οποίο δεν «παραβιάζεται» το τελευταίο διάστημα,καθώς δεν υπάρχουν πραγματικά πειστικά επιχειρήματα για κανένα από τα δύο νομίσματα», όπως σημειώνουν. Το ευρώ υποχωρεί 0,1% στο 1,3599 έναντι του δολαρίου.

Έναντι του γεν, το δολάριο υποχωρεί στο 104,27 από το υψηλό μίας εβδομάδας που άγγιξε την Πέμπτη και το 104.925, ενώ το ευρώ υποχωρεί στα 141,897 γεν.
 

Facebook Comments