Ο Χατζηδάκης τελειώνει το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης: «Θα ψηφίσουμε αναθεώρηση του άρθρου 32»

MarketNews

Ο Χατζηδάκης τελειώνει το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης: «Θα ψηφίσουμε αναθεώρηση του άρθρου 32», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του dailypost.gr ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 32 για την εκλογή ΠτΔ ήρθε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζιδακη. Μιλώντας πριν από λίγο στο Θέμα fm στην εκπομπή «Ήταν δίκαιο έγινε πράξη» με τον Γιώργο Κουβαρά και τον Γιώργο Πιέρρο, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το άρθρο 32 ως αναθεωρητέο. 

«Εφόσον συμφωνούμε στη φιλοσοφία της αλλαγής του άρθρου, θα το ψηφίσουμε» δήλωσε. Αυτό σημαίνει ότι ΝΔ, αν είναι κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα ορίσει η ίδια το περιεχόμενο του άρθρου 32, με τρόπο που θα αποτρέπει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Ως γνωστόν, η θεση της ΝΔ είναι να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη Βουλή ακόμη και με 151 βουλευτές στην Τρίτη ψηφοφορία από τη Βουλή. Με την κίνηση αυτή εμποδίζεται το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης στο οποίο επενδυει ο ΣΥΡΙΖΑ.