Μετά την επιβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, στην Πειραιώς ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει προσεγγίσει τον Παύλο Ελευθεριάδη, που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει με το Ποτάμι. Επίσης από το Ποτάμι προέρχεται ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, και ο  πρώην περιφερειάρχης και νυν δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Υποψήφιος θα είναι επίσης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής, που είναι υπεύθυνος για την συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ και την αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Φαίνεται, επίσης πως έχουν κλείσει  η καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας για αγροτικά θέματα Δημήτρης Μελάς και ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης.

O πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης έχει τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών σε αυτό για την ευρωβουλή θα μετακομίσουν  όπως έχει ανακοινωθεί η Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου, αν εκλεγούν.

Facebook Comments