Έως τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού 2019.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Τον Μάρτιο που θα υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τέλη Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού. Στη συνέχεια η πληρωμή θα γίνεται κάθε δίμηνο, με τη δεύτερη δόση να μπαίνει το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, την τρίτη στα τέλη Ιουλίου, την τέταρτη στα τέλη Σεπτεμβρίου, την πέμπτη στα τέλη Νοεμβρίου και την έκτη πριν από τις γιορτές.

Facebook Comments