Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είναι αναμφισβήτητα ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα που γίνεται την Κυριακή στο Μπάμπεργκ.

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι “Ελλάδα και Γερμανία ηγούνται στον 12ο όμιλο για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου” που θα γίνει το φθινόπωρο στην Κίνα.

Και οι δύο έχουν εννέα νίκες και μόλις μία ήττα, ενώ οι Έλληνες είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα με 92-84. Απομένει τώρα η “ρεβάνς” του Μπάμπεργκ, η οποία βέβαια έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους. Παρά την αποχώρηση, από την εθνική, του θρυλικού Ντιρκ Νοβίτσκι, η Γερμανία έχει χτίσει μία γερή ομάδα συνόλου με έξι παίκτες του ΝΒΑ και έχει πλέον μεγαλύτερες φιλοδοξίες από κάθε άλλη φορά.

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει: “Με δεδομένη την ευχάριστη εξέλιξη και τις νίκες απέναντι στη Σερβία (δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Κύπελλο) ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας μπάσκετ (Άρμιν) Άντρες λέει: Πηγαίνουμε πλέον με αυτοπεποίθηση σε μεγάλες διοργανώσεις. Κάνει λόγο ακόμη και για ημιτελικά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Χένρικ Ρεντλ προτιμά να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λόγω του ανταγωνισμού. Αλλά και αυτός λέει ότι πηγαίνουμε στην Κίνα ως μία ομάδα, την οποία αντιμετωπίζουν με σεβασμό”.

Κάποιοι λένε ότι το Μπάμπεργκ, η ειδυλλιακή “Βαμβέργη” που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει αναδειχθεί σε “Μέκκα” του γερμανικού μπάσκετ. Σε αυτό έχει συμβάλει και ο Έλληνας Νίκος Ζήσης, άλλοτε αρχηγός της εθνικής Ελλάδας, σήμερα παίκτης στην κυπελλούχο Γερμανίας Μπάμπεργκ και προσεχώς ίσως αθλητικός διευθυντής στην ίδια ομάδα. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung η αποχώρηση του σημερινού αθλητικού διευθυντή , του Λετονού Τζίνας Ρουτκάουσκας, είναι θέμα χρόνου και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μίχαελ Στόσεκ, “θέλει να αναλάβει το πόστο ο 35χρονος Ζήσης το επόμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος φαίνεται αναποφάσιστος, δεν ξέρει αν θα πρέπει να σταματήσει ή να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό μετά από είκοσι χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ. Είμαι ανοιχτός για όλα, θα είναι ένα σημαντικό καλοκαίρι για μένα και για την οικογένειά μου, δήλωσε πρόσφατα στο ιντερνετικό δίκτυο Magenta Sport. Ο Ζήσης, ο οποίος ως παίκτης είχε κερδίσει όλους τους σημαντικούς τίτλους στην Ευρώπη, αισθάνεται καλά στο Μπάμπεργκ και δεν θέλει να πάρει βιαστικές αποφάσεις”, σημειώνει η εφημερίδα.

Facebook Comments