Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζονται οι δράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής πέριξ της Ακροπόλεως κατά της ανέγερσης δεκαώροφων κτιρίων στη σκιά του Ιερού Βράχου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με την προσφυγή χαρακτηρίζουν “εσφαλμένη και παράνομη” την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση για “πάγωμα των εργασιών”. Παράλληλα στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.

Η ανέγερση των δύο κτιρίων (που δεν έχει ολοκληρωθεί) στις οδούς Φαλήρου 5 και Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Τα κτίρια βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών (ΦΕΚ 96/Δ/10.2.2004), στο άμεσο δομημένο περιβάλλον της Ακρόπολης.

Παράλληλα, την επανεξέταση της άδειας των δύο δεκαώροφων κτηρίων που «απειλούν» την θέα της Ακρόπολης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Facebook Comments