Ευνοϊκή απόσπαση… απέσπασε η σύζυγος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, εφοριακός Άννα Κιουτσοκιόζογλου, συνδικαλίστρια με τη φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή παράταξη Α.Σ.ΚΙ. και διατελέσασα αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ιστοσελίδα omadaalithias.gr, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, η κ. Κιουτσοκιόζογλου, υπάλληλος της ΔΟΥ Βόλου, αντιπρόεδρος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) αποσπάται για χρονική περίοδο τριών ετών, από την 1η-2-2019 έως την 31η-1-2022, στις Βρυξέλλες, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κατά το διάστημα αυτό, δικαιούται να λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής, η οποία ισοδυναμεί με το 75% της αντίστοιχης αποζημίωσης την οποία λαμβάνει ο Ελληνας πρέσβης στο Βέλγιο. Ουσιαστικά, το ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση της κ. Κιουτσοκιόζογλου και με το οποίο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της ΑΑΔΕ ανέρχεται περίπου σε 5.100 ευρώ τον μήνα (πάνω από 61.000 ευρώ ετησίως), καθώς η μηνιαία αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής του Ελληνα πρέσβη στο Βέλγιο έχει καθοριστεί στα 6.800 ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το έγγραφο της απόφασης των συναρμοδίων υπουργών και του διοικητή της ΑΑΔΕ, με το οποίο εγκρίνεται η απόσπαση της συνδικαλίστριας εφοριακού. Επιβεβαιώνονται δε και από ένα δεύτερο έγγραφο, την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, για την «ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης», βάσει της οποίας προκειμένου η κα Κιουτσοκιόζογλου να πληρώνεται την αποζημίωσή της τα έτη 2020 και 2021 καθώς και τον Ιανουάριο του 2022 δεσμεύονται από τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής πιστώσεις ύψους 61.108,63 ευρώ για το 2020, 61.108,63 ευρώ για το 2021 και 5.092,38 ευρώ για τον Ιανουάριο του 2022.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ουσιαστικά ότι το ακριβές ακαθάριστο ποσό της μηνιαίας αποζημίωσης της συνδικαλίστριας εφοριακού θα ανέρχεται για την ακρίβεια σε 5.092,38 ευρώ μηνιαίως και σε 61.108,61 ευρώ ετησίως κατά την περίοδο 2020 – 2022.

Από ένα τρίτο έγγραφο που παρουσιάζει η ίδια ιστοσελίδα προκύπτει εξάλλου ότι εγκρίθηκε και η διάθεση ποσού 8.787,90 ευρώ από τον φετινό προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ για την κάλυψη των εξόδων πρώτης εγκατάστασης, μεταφοράς οικοσκευής και αεροπορικών εισιτηρίων μετάβασης της εφοριακού στις Βρυξέλλες.

Facebook Comments