Η πρωθυπουργός της Βρετανία, Τερέζα Μέι, ζήτησε τρίμηνη καθυστέρηση του Brexit μετά την αποτυχία της να πάρει μια συμφωνία επικυρωμένη από το κοινοβούλιο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον Ντόναλντ Τούσκ, η βρετανίδα πρωθυπουργός ζητά παράταση έως τι 30 Ιουνίου.ενώ επαναλαμβάνει ότι η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο.

Νωρίτερα:

Aπόλυτο χάος, η Βρετανία και η ΕΕ στον αέρα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση και το Λονδίνο μετρά μέρες πριν από την επίσημη ημερομηνία αποχώρησης στις 29 Μαρτίου.

Η Τερέζα Μέι πιέζει για παράταση του Αρθρου 50, η μόνη βιώσιμη λύση με τα σημερινά δεδομένα. Ομως έως και αργά χθες το βράδυ, η επιστολή της Ντάουνινγκ Στριτ δεν είχε φτάσει στα χέρια του Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει ότι θα υπάρξει απόφαση για το Brexit κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ, και αυτό θα σας εκπλήξει ίσως, ότι δεν θα υπάρξει απόφαση αυτήν την εβδομάδα κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά θα πρέπει να συναντηθούμε και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα, διότι η κα. Μέι δεν έχει συμφωνία για τίποτε στο υπουργικό συμβούλιο και στο κοινοβούλιο». Η δήλωση Γιούνκερ στο δίκτυο Deutschlandfunk δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Facebook Comments