Μυρσίνη Ζορμπά: Η ευρωβουλευτής που ζητούσε αναδρομικά και τώρα δεν θέλει να θυμάται το ΠΑΣΟΚ

Πιέρρος Γιώργος

Μυρσίνη Ζορμπά: Η ευρωβουλευτής που ζητούσε αναδρομικά και τώρα δεν θέλει να θυμάται το ΠΑΣΟΚ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά έχει εξελιχθεί στο «τοτέμ» του εκσυγχρονισμού και του ανοίγματος στην κεντροαριστερά, για τον Αλέξη Τσίπρα.

Έγινε viral όταν πριν από λίγες ημέρες έβγαλε «τρελό» τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, διαψεύδοντας ότι του είχε προτείνει την μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια και βέβαια όταν δήλωσε πως δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε όμως ποια ήταν η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ που τόσο απεχθάνεται… Η κυρία Ζορμπά ήταν διορισμένη ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2014, επί Σημίτη. Ενδιαφέρον έχει ο αγώνας που έδωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ το 2011, καταθέτοντας μάλιστα αγωγές προκειμένου να διεκδικήσει αναδρομικά. Μάλιστα πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέει, ότι τότε ντρεπόμασταν για την κίνηση της αυτή.

Παράλληλα η κυρία Ζορμπά μεταξύ άλλων θέσεων που κατείχει στην πορεία της, ήταν και η πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, θέση πολυτελείας, με ταξίδια και αρκετές παροχές. Υπήρξε επίσης επικεφαλής του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού, που με βάση και τις θέσεις της για το προσφυγικό, φιλοτέχνησε σταδιακά το προφίλ που την έφερε κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Σημαντική για όλα αυτά ήταν η θέση που κατείχε στον κραταιό τότε τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο Σημίτη. Μάλιστα όταν στην ηγεσία του κόμματος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο δεν είχε και τις στενότερες σχέσεις, επέμεινε να διατηρήσει την θέση της στον τομέα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον προκαλούν αλλεπάλληλοι διαγωνισμοί από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι το Εθνικό, όπου «διώχνονται» πρόσωπα αλλά δεν αναπληρώνονται, με συνέπεια οι διαγωνισμοί να κυρήσσονται άγονοι.

Κάποιες κακές γλώσσες λένε, ότι κρατά θέσεις για να δώσει την προεκλογική περίοδο με δεδομένο ότι παρά το... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr