Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που περιλαμβάνει την αύξηση των δαπανών κατά 1,7% και ζητά από τα υπουργεία να μειώσουν το κόστος ώστε αποφύγουν νέα χρέη εν όψει μιας οικονομικής επιβράδυνσης, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.

Το δημοσιονομικό περιθώριο για ελιγμούς από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz, γίνεται όλο και πιο στενό διότι τα φορολογικά έσοδα είναι πιθανό να διαμορφωθούν χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν φέτος, καθώς οι εξαγωγείς υπέστησαν πλήγμα από την ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό, από τις εμπορικές διαμάχες και από την αβεβαιότητα για το Brexit.

Κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 και το μεσοπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό μέχρι το 2023.

Το προσχέδιο προβλέπει δαπάνες 362,6 δισ. ευρώ, αλλά οι πηγές δηλώνουν ότι τα υπουργεία θα πρέπει να εντοπίσουν τρόπους συνολικής περικοπής κόστους 625 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, με τις καθυστερήσεις προγραμμάτων και άλλα μέτρα να συμβάλλουν σε επιπλέον εξοικονόμηση κόστους.

Facebook Comments