Τουρκία: Αυξάνει τη φορολογία στις καταθέσεις συναλλάγματος

Reuters

Τουρκία: Αυξάνει τη φορολογία στις καταθέσεις συναλλάγματος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση ενίσχυσης της εγχώριας κατανάλωσης και της λίρας παρατείνοντας την μειωμένη φορολογία σε αυτοκίνητα και άλλα αγαθά και αυξάνοντας τον φόρο καταθέσεων σε συνάλλαγμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Άγκυρα επέβαλε μειωμένη φορολογία σε διάφορα αγαθά πέρυσι ως μέτρο ανάσχεσης του πληθωρισμού. Είχε σημειώσει υψηλό 15 ετών τον Οκτώβριο για να υποχωρήσει στη συνέχεια ελαφρά στο 20%.

H μειωμένη φορολογία σε αυτοκίνητα, εμπορικά οχήματα και οικιακές συσκευές επεκτάθηκε έως τις 30 Ιουνίου ενώ σε έπιπλα, στέγαση και τίτλους ιδιοκτησίας θα παραμείνει σε ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευση στην εφημερίδα του κράτους την Πέμπτη.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την 31η Μαρτίου.

Αντίθετα, ο φόρος σε καταθέσεις ξένου συναλλάγματος με διάρκεια μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους αυξήθηκε στο 20% από 16%. Για καταθέσεις άνω του έτους αυξήθηκε στο 18% από 13%.