Ολοκληρώθηκε η πλήρης επανηλεκτροδότηση της Κρήτης στις 14:55. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΔΕΗ και ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τη σημερινή γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Όπως σημειώνεται αναλυτικά: «σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.


Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νωρίτερα:

Συναγερμός έχει σημάνει στα Λινοπεράματα Ηρακλείου έπειτα από φωτιά που σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα τρία στο νησί με αποτέλεσμα να σημειωθεί μπλακ άουτ σε μεγάλα τμήματα του νησιού, σύμφωνα όμως με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΜΑΝ και το ΕΚΑΒ. Η φωτιά πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών της Κρήτης. Στα Χανιά η ηλεκτροδότηση άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς μέσω της μονάδας στην Ξυλοκαμάρα δόθηκε ρεύμα, αρχικά, στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Facebook Comments