Η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν έχει… μαντήλι να σκουπίσει τα δάκρυα. Το όνειρο για τη δημιουργία επιχείρησης φαντάζει πλέον πολύ μακρινό λόγω υπερφορολόγησης. Από την άλλη πλευρά, το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μοιάζει σαν τον καρκινοπαθή που εξαντλείται καθημερινά λόγω πολλαπλών μεταστάσεων. Το έγκλημα οργιάζει, κακοποιοί κυκλοφορούν ελευθεροι, περιθωριακοί τύποι κάνουν ό,τι γουστάρουν και άνθρωποι αυτοκτονούν.

Μια κοινωνία σε βύθιση δεν μπορεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο και να έχει όραμα. Μάλιστα, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν πολιτικοί που είναι ειλικρινείς και ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Τους βάζουν όλους στο ίδιο σακί. Σου λέει αφού απέτυχε ο… ευαίσθητος Τσίπρας, πώς θα δώσουν λύση στα προβλήματα μας όλοι αυτοί οι… ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι; Εδώ, το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο τεράστιο έλλειμμα παιδείας και ειδικότερα οικονομικής παιδείας. Αν είχε στοιχειώδη οικονομική παιδεία ο μέσος ψηφοφόρος, τότε κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνίζονταν να περάσουν το κατώφλι του 3% για να μπουν στη Βουλή. Δυστυχώς, είμαστε μια κοινωνία, η οποία έχει γαλουχηθεί με όλες τις αριστερές… παπάτζες εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Οι σημερινοί κυβερνώντες αποτελούν ότι πιο χυδαίο, παρασιτικό και θρασύτατο έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει όλους τους λογαριασμούς με το παρελθόν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι λογαριασμοί αυτοί κατ΄ αρχάς πρέπει να κλείσουν σε επίπεδο πολιτικό στην κάλπη. Στη συνέχεια, πρέπει να αποκατασταθεί η θεσμική ομαλότητα στη χώρα και να επανέλθουμε στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Από την άλλη, η σημερινή ανίερη συμμορία πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά σε όλα τα επίπεδα για τον εξευτελισμό που… επεφύλαξε στην ελληνική κοινωνία, στη χώρα και στο έθνος.

H πικρή εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αποτελέσει οδηγό για όλους μας ώστε να μην ξαναμπλέξουμε στο μέλλον με κάτι αντίστοιχο που θα μας οδηγήσει σε μεγάλη συμφορά. Το κακό που μας έχουν προκαλέσει είναι ήδη τεραστίων διαστάσεων, αλλά με την κατάλληλη ψήφο στις προσεχείς εκλογές μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να μαζέψουμε την κατάσταση. Θα απαιτηθούν φυσικά μεγάλη προσπάθεια, αρκετός χρόνος, πίστη, προσήλωση και αποτελεσματικότητα.

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ το είδαμε και το βιώνουμε στην πράξη. Ελπίζουμε οι πολίτες να έβαλαν μυαλό. Αυτό μάλλον πρέπει να αποδειχθεί στις προσεχείς εκλογές εάν και εφόσον απορρίψουν πανηγυρικά όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που συνέβαλαν στον καθολικό εκτροχιασμό της χώρας. Να ξέρουμε όλοι, ότι για τα χάλια μας δεν ευθύνονται οι ξένοι, αλλά το… ξερό μας το κεφάλι. Και κυρίως αυτοί που ψηφίζουν Συριζαίους  και τους ομοίους τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούμε να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε πάλι μια χώρα που θα έχει πρόσωπο. Για να συμβεί αυτό πρέπει το σημερινό τσίρκο να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτή είναι η… καλή αρχή που πρέπει να γίνει από το εκλογικό σώμα στην κάλπη. Ο κατήφορος της χώρας πρέπει πάση θυσία να σταματήσει.

Facebook Comments