Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για προοπτική άμεσης αναβάθμισης των προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους. Η αγορά δείχνει καλύτερη συμπεριφορά, παρά το κόψιμο της Alpha για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Η ζήτηση για αγορά μετοχών, αλλά και για συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου είναι ενδεικτική του καλού κλίματος που επικρατεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφού πριν καν περάσουν δύο ώρες από την έναρξη των συναλλαγών, ο τζίρος ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

Οι εντολές αγορών από τα desks του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης είναι μεγάλες για τις τράπεζες, ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου, «πονταρίσματα», που, σύμφωνα με την αγορά, συνδέονται αποκλειστικά με την προοπτική εξυγίανσης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, αλλά και ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως και νά ‘χει πάντως, το ταμπλό μιλάει από… μόνο του, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει σούπερ άνοδο άνω του 24%, με την Alpha στο +42%, στα 0,6890 ευρώ (νέα τιμή εκκίνησης μετά το κόψιμο ήταν τα 56 λεπτά), ακολούθως η Πειραιώς ενισχύεται πάνω από 20%, στα 0,3550 ευρώ, η Eurobank 19%, στα 0,3150 ευρώ και άνω του 15% ανέρχονται τα κέρδη της Εθνικής, στο 1,15 ευρώ  και με την κεφαλαιοποίηση πάνω από 1,4 δις. ευρώ.

Το κλίμα στην αγορά είναι τόσο καλό, που οι επενδυτές στρέφονται και σε μια σειρά άλλες μετοχές, όπως η ΕΧΑΕ, που φαίνεται να ευνοείται από τις προμήθειες και τα έσοδα που θα αντλήσει από τις αυξήσεις κεφαλαίου, με τη μετοχή να κινείται σε νέα υψηλά έτους, στα 6,20 ευρώ,  κέρδη άνω του 3% για τη ΔΕΗ, στα 7,85 ευρώ, ΟΤΕ στα 7,13, Ελλάκτωρ στα 2,31 ευρώ και με κέρδη οι τρεις μετοχές άνω του 3%. Πάνω από 25 τα κέρδη για τα ΕΛΠΕ στα 8,47 ευρώ, ΜΕΤΚΑ στα 11,80 ευρώ, με τη διοίκηση της εταιρείας να συζητεί στη σύμπραξη με άλλες εταιρείες για τη δημιουργία κοινοπραξιών προκειμένου να «χτυπήσει» δουλειές στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Στα 20 ευρώ ενισχύεται ο ΟΛΠ, στα 7,44 ο ΟΠΑΠ και στα 4,93 ευρώ ο Μυτιληναίος.

Facebook Comments