Ήρεμοι τόνοι επικρατούν στην αγορά συναλλάγματος σήμερα εν απουσία και σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών. Το δολάριο σταθεροποιείται μετά από μια εβδομάδα έντονης ανόδου που ενδεχομένως να τροφοδοτήθηκε από τις ολοένα και αυξανόμενες προσδοκίες για ολοκλήρωση του προγράμματος QE της Fed εν μέσω βελτίωσης της αγοράς απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Η Ιταλία προχώρησε σήμερα σε δημοπρασίες ομολόγων επιτυγχάνοντας να αντλήσει 3,50 δισ. ευρώ από την πώληση 3ετών ομολόγων με τη χαμηλότερη μέση απόδοση στο 1,92% από τον περασμένο Ιανουάριο. Παρ’ όλα αυτά, η ισοτιμία EURUSD δεν έχει παρουσιάσει σήμερα ιδιαίτερη πρόοδο (διαπραγματεύεται σταθερά λίγο κάτω από το 1,3000) και το «κλειδί» της σημερινής ημέρας από πλευράς ανακοινώσεων φαίνεται ότι βρίσκεται στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Μια απρόσμενη άνοδος (περιμένουμε πτώση της τάξης του -0,3% τον Απρίλη σε μηνιαία βάση) ενδεχομένως να δώσει νέα ώθηση στο USDJPY με το ζεύγος να ξεπερνά για ακόμα μια φορά σήμερα το επίπεδο των 102,00 γεν (που αποτελούσε αντίσταση 4 ετών).

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, το AUDUSD υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλά 11 μηνών στο 0,9955. Μια διάσπαση του 0,9950 μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το 0,9900.

Φυσικά σήμερα ευρωπαϊκό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Κορυφαία θέση στην ατζέντα αναμένεται να έχει η πρόοδος ως προς τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης καθώς και μια επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και η έγκριση της δανειακής δόσης της Ελλάδας.

Facebook Comments