Στην «αίσθηση αισιοδοξίας» που έχει αρχίσει να διαχέεται, καθώς «η εικόνα της χώρας αλλάζει», εστίασε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα».

«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί.Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι χάρη σε όλα αυτά «η ελπίδα ξαναγεννιέται».

«Εχουμε δρόμο, αλλά η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος. Τώρα έχω μία έγνοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Και ένα φόβο: να μη χαλαρώσουμε», πρόσθεσε.

Επιδίωξη, όπως είπε, είναι να πιασουμε τους στόχους, να βγουμε στις αγορές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα που δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

«Η Ελλάδα δεν είχε τραπεζικό σύστημα το τελευταίο 1,5 έτος εξαιτίας του PSI» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «μας ενδιαφέρει η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» αφού μέσω αυτής «θα ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς».

«Επιταχύνεται η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα εισέρχονται στην οικονομία κάθε μήνα».

«Oι δόσεις προς την Ελλάδα θα εκταμιευτούν κανονικά. Στοχεύουμε στην εκταμίευση της δόσης και του Ιουνίου» είπε ο κ. Σαμαράς.

Facebook Comments