Με νευρικότητα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προβαίνουν κατά κύριο λόγο σε ρευστοποιήσεις των κερδών που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η πλειονότητα των μεγάλων χρηματιστηρίων έφτασαν σε υψηλά 5 ετών. Την μεγαλύτερη πίεση δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε οριακά 0,09% στις 6.631 μονάδες, παρά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών, ο CAC υποχώρησε κατά 0,22% στις 17.181 μονάδες, με τον τίτλο της Societe Generale να δίνει αρνητικό τόνο στη γαλλική αγορά, ο DAX  παρέμεινε σταθερός στις 8.279 μονάδες, με τις μεγάλες απώλειες της Commerzbank να ξεχωρίζουν στη Φρανκφούρτη.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,95% στις 8.463 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,60% στις 17.181 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,32% στις 304 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, με ρυθμό μόλις 0,1% αναμένεται να αναπτυχθεί η γαλλική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η ΚτΓ δημοσιοποίησε την εκτίμηση μαζί με μια ανάλυση της κατάστασης όσον αφορά τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία στο τέλος Απριλίου.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής INSEE αναμένεται να δημοσιεύσει την Τετάρτη την εκτίμησή του για την οικονομική δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, αλλά έχει ήδη πει ότι η οικονομία άρχισε τη φετινή χρονιά με μια τάση για μηδενική ανάπτυξη.

Facebook Comments