Τσακαλώτος: Δικό μας θέμα η διαπραγμάτευση των 120 δόσεων - δεν θα αργήσει η ρύθμιση

MarketNews

Τσακαλώτος: Δικό μας θέμα η διαπραγμάτευση των 120 δόσεων - δεν θα αργήσει η ρύθμιση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Δεν θα αργήσουν οι 120 δόσεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ διευκρίνισε ότι η ρύθμιση οφειλών σε δόσεις «δεν είναι εντός της σφαίρας της διαπραγμάτευσης, είναι δικό μας θέμα».

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο υπουργός είπε ότι «δεν θα αργήσει» η ρύθμιση με έως 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, λέγοντας ότι πρέπει να είναι ένα «έξυπνο σύστημα» που θα μπαίνουν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και θα αποκλείονται οι κακοπληρωτές.

«Ένα σύστημα που θα βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της κρίσης» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση αυτή «δεν είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Είναι δικό μας θέμα. Απλώς οι θεσμοί θα κοιτάζουν με ένα μάτι να μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμής».

Για το νέο νόμο Κατσέλη ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «θα δουλέψει θα δουλέψει πολύ σύντομα μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα». Παραδέχθηκε ότι η διά ζώσης ρύθμιση αργούσε, και η μη μείωση των κόκκινων δανείων είναι κακή για την ροή νέων δανείων προς την οικονομία.