Συμφωνία Αυστραλίας- Ελβετίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

MarketNews

Συμφωνία Αυστραλίας- Ελβετίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Νέα συνθήκη με την Ελβετία για φορολογικά ζητήματα πρόκειται να υπογράψει η Αυστραλία, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Οι σχετικές διαβουλεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011 με σκοπό την αναθεώρηση της αρχικής συμφωνίας του 1980, μόλις ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση η αναθεώρηση της αρχικής συνθήκης και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα, στοχεύει στο να δοθεί νέα ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Αυστραλίας- Ελβετίας, κυρίως μέσω της άρσης των φορολογικών κωλυμάτων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γουέν Σουάν, υποστηρίζει ότι «ένας επιπλέον λόγος για την υπογραφή της νέας σύμβασης είναι η καταπολέμηση φαινομένων διατήρησης λογαριασμών σε «φορολογικούς παραδείσους» από ευκατάστατους ιδιώτες αλλά και μεταφοράς κέρδους από πληθώρα πολυεθνικών εταιρειών».