Φόρο σε smartphones, tablets και laptops εξετάζει ο Ολάντ

MarketNews

Φόρο σε smartphones, tablets και laptops εξετάζει ο Ολάντ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το ενδεχόμενο επιβολής φόρου σε smartphones, laptops και tablets εξετάζει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για να χρηματοδοτήσει την ιδιαίτερη «πολιτιστική εξαίρεση» της Γαλλίας.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από ένα φόρο της τάξεως του 1% σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ εκτιμάται πως θα μπορούσαν να φτάσουν τα 86 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την υποστήριξη της γαλλικής μουσικής, του κινηματογράφου και της τέχνης εν γένει.

Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν μία από τις 75 που παρουσιάστηκαν στο Γάλλο πρόεδρο από μία ειδική επιτροπή πολιτισμού, που είναι επιφορτισμένη με το να βρει τρόπους προστασίας της γαλλικής «πολιτιστικής κληρονομιάς…εν όψει της ψηφιακής καινοτομίας». Ωστόσο, στην αναφορά της επιτροπής, έκτασης 719 σελίδων, προτείνονται και μειωμένες ποινές για πειρατεία μουσικής και βίντεο.

Όπως επεσήμανε η Ορελί Φιλιπετί, υπουργός Πολιτισμού, τα tablets και οι άλλες εξελιγμένες τεχνολογικά συσκευές είναι πανάκριβες, αλλά δεν συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των έργων που κυκλοφορούν μέσω αυτών.