“Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Έχει εν μέρει κατασβεστεί, απομένουν μόνο τοπικές εστίες να κατασβεστούν”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπύραρχος Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Παρισιού.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ, εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτηρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ και πλέον αιώνες, φθάνοντας στο βέλος της, το οποίο κατέρρευσε, ακολουθούμενο από ουσιαστικά όλη τη στέγη.

Νωρίτερα:

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό έχει αποκλειστεί. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτήριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ναού, ολόκληρη η εκκλησία έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως έχει καταρρεύσει ολόκληρη η οροφή του καθεδρικού.

 

Notre-Dame de I Incendie en cours. Évitez le secteur et facilitez le passage des véhicules de secours et dintervention de la @prefpolice.

 

 

 

Facebook Comments