Σύνοψη: Το δολάριο κινήθηκε προς υψηλότερα επίπεδα και οι traders είναι τοποθετημένοι για ακόμα περισσότερα κέρδη. Αγοράζουμε δολάριο έναντι των AUD, EUR, JPY και CHF.

DailyFX PLUS Σύστημα Trading Signals – Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη εβδομάδα για το δολάριο, καθώς οι επενδυτές θα αποφάσιζαν αν το δολάριο θα μπορούσε να διατηρήσει τη δυναμική του. Τελικά, οι traders μίλησαν. Ευρώ, γεν, δολάριο Αυστραλίας, φράγκο και άλλα βασικά νομίσματα, κινήθηκαν χαμηλότερα από το δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου Dow Jones FXCM Dollar Index, διαπραγματεύεται σε υψηλά τριών ετών.

Την Παρασκευή αναθεωρήσαμε τις προοπτικές μας καθώς η μεταβλητότητα σημείωσε αύξηση και παραμένουμε αγοραστές στο δολάριο.

Ωστόσο αυτό που δεν ξέρουμε, είναι για πόσο ακόμα το δολάριο θα κατακτά νέα υψηλά καθώς ο S&P 500 διαπραγματεύεται και αυτός σε ιστορικά υψηλά. Αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι το δολάριο πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα επειδή οι μετοχές ανεβαίνουν.

Όσον αφορά τις στρατηγικές για το trading, η αύξηση της μεταβλητότητας μας οδηγεί προς τη στρατηγική Breakout2 αλλά και προς τη στρατηγική Momentum2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την περασμένη εβδομάδα, γράψαμε ότι η στρατηγική Range2 έδειχνε ελκυστική, αλλά οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πρέπει να υιοθετήσουμε περισσότερο ενεργές στρατηγικές.

Σε όρους νομισμάτων, εξακολουθούμε να εστιάζουμε στη διάσπαση στήριξης από το AUD/USD και στη διάσπαση σημαντικής αντίστασης από το USD/CHF. Το γεν εξακολουθεί να αποδυναμώνεται παρά τις όποιες ανοδικές αντιδράσεις.

DailyFX Συνθήκες ανά ζεύγος νομισμάτων και συστήματα στρατηγικών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ορισμοί

Εκατοστημόριο Μεταβλητότητας (Volatility Percentile): Όσο υψηλότερο είναι το νούμερο τόσο πιθανότερο είναι να δούμε έντονες κινήσεις στη τιμή. Ο αριθμός μας δείχνει σε τι επίπεδα βρίσκεται η τρέχουσα μεταβλητότητα σε σχέση με το εύρος των τιμών 90 ημερών διαπραγμάτευσης. Θεωρούμε ότι αυτές οι μεταβλητότητες τείνουν να παραμένουν πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε που βρίσκονται τα τρέχοντα επίπεδα μεταβλητότητας σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο μέσο εύρος διαπραγμάτευσης.

Τάση (Trend): Ο δείκτης αυτός μετρά την ορμή της τάσης, δείχνοντας μας το επίπεδο όπου βρίσκεται η τιμή σε σχέση με το εύρος των τιμών 90 ημερών διαπραγμάτευσης. Ένα πολύ χαμηλό νούμερο σημαίνει ότι η τιμή είναι ή βρίσκεται κοντά στα χαμηλά μηνός, ενώ ένα υψηλότερο νούμερο μας λέει ότι βρισκόμαστε κοντά στα υψηλά. Μια τιμή πάνω ή κοντά στο 50 μας λέει ότι βρισκόμαστε κοντά στις κορυφές.

Υψηλό εύρους (Range High): Το υψηλό κλεισίματος 90 ημερών.

Χαμηλό εύρους (Range Low): Το χαμηλό κλεισίματος 90 ημερών.

Τελευταία (Last): Η τρέχουσα τιμή αγοράς.

Προδιάθεση (Bias): Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, παραθέτουμε τη πιο πιθανή κερδοφόρα στρατηγική για οποιοδήποτε ζεύγος νομισμάτων. Ένα ζευγάρι με εξαιρετικά μεγάλη μεταβλητότητα (πολύ υψηλό εκατοστημόριο μεταβλητότητας) υποδηλώνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε στρατηγικές Διάσπασης. Πιο χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας και ισχυρά νούμερα τάσης κάνουν πιο ελκυστικές της στρατηγικές Ορμής, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά μεταβλητότητας και τα χαμηλά στοιχεία του δείκτη τάσης κάνουν πιο ελκυστικές τις στρατηγικές εύρους.

Facebook Comments