Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύος έξι μηνών, από τη ΓΣΕΕ, τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους.

Ο ΣΕΒ δεν υπέγραψε τη σύμβαση και αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» υποστηρίζοντας ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».

Νωρίτερα γράφαμε: Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την άρνηση του ΣΕΒ να συμπεριληφθεί σε αυτή το επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό.

Μικρή διακοπή αποφασίστηκε πριν από λίγο κατά τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή αποφασίστηκε προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της καταβολής του επιδόματος γάμου.

Η ΓΣΕΕ και οι επαγγελματικές οργανώσεις, εκτός του ΣΕΒ, φέρονται ότι συμφωνούν να συμπεριληφθεί στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο ΣΕΒ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα μέλη του καταβάλλουν ήδη το σχετικό επίδομα και προτείνει η συζήτηση να διεξαχθεί και επί άλλων θεσμικών θεμάτων, ενώ διαφωνεί με τη συμβατική αποτύπωση του επιδόματος, επικαλούμενος σχετική απόφαση της χθεσινής γενικής του συνέλευσης.

Facebook Comments