Σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους υπέστησαν στα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες. Η υψηλή φορολογία, η ανεργία και η λιτότητα συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» και η καθημερινότητα των πολιτών δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί.

Όπως αποκαλύπτει ο δείκτης Misery Index του Bloomberg παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα βρίσκεται αμετακίνητη από την 5η θέση στη λίστα με τις πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου.

Η βαθμολογία των χωρών που περιλαμβάνονται στην έρευνα προκύπτει από τον υπολογισμό του πληθωρισμού μιας χώρας σε συνδυασμό με τους δείκτες ανεργίας. 

Είναι εντυπωσιακό ότι οι πέντες πρώτες χώρες του καταλόγου δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2018 «γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ζόρι στην οικονομία και μικρή πρόοδος στην επιστροφή των ανθρώπων στην εργασία».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, όπως και το 2018 η Βενεζουέλα καθώς εκεί ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα φτάσει φέτος το 8.000.000%!

Ακολουθεί ακόμη μία οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να πέσει και πάλι στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ εν μέσω ραγδαίας υποτίμησης του νομίσματός της και ύφεσης. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Βόρεια Αφρική και ένα σκαλοπάτι πιο κάτω την Τουρκία, η οποία επίσης βιώνει τις επιπτώσεις από τις μεγάλες απώλειες της λίρας και τις εμμονές του Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι στον δείκτη «μιζέριας» περιλαμβάνονται συνολικά 62 χώρες.

Facebook Comments