Η κόντρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη είναι γνωστή εδώ και καιρό. Χρονολογείται, δε, αμέσως μετά από εκείνον τον αλήστου μνήμης διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σήμερα, ο κ. Μαρινάκης, θύμισε ορισμένα πράγματα που έχουν το ενδιαφέρον τους: ότι το Μαξίμου του ζητούσε το 2016 να χρηματοδοτήσει τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, προκειμένου να αποκτήσει κανάλι. Ο κ. Μαρινάκης ισχυρίζεται ότι δεν το έπραξε και η συνέχεια είναι γνωστή: ο κ. Καλογρίτσας πήρε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής, με «μυστήριες» εγγυήσεις, μεταξύ των οποίων και το περίφημο «βοσκοτόπι» στην Ιθάκη, ενώ απέτυχε να αποδείξει…πόθεν έσχες, οπότε ποτέ δεν πήρε άδεια. Η στήριξη της πλευράς Μαρινάκη σε επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξεχνιέται. Για παράδειγμα, η αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά το 2014 είχε φτάσει «στο κόκκινο», ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το περίφημο γεύμα με την υποψήφια, τότε, περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σε γνωστό εστιατόριο του Πειραιά την ίδια περίοδο.

Η πολιτική συζήτηση, όμως, για το ποιον στηρίζει ή δεν στηρίζει ο κ. Μαρινάκης είναι επουσιώδης. Αντιθέτως, ο κ. Μαρινάκης έκανε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία για το ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου στο σκηνικό των μίντια. Τι απάντησε το Μαξίμου; «Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του», λέει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

Δια της…πλαγίας, το Μαξίμου θέλει να πει ότι οι καταγγελίες Μαρινάκη δεν ισχύουν και ότι τάχα είναι εφάμιλλές του ήθους του. Επειδή, όμως, η συζήτηση σε ηθική βάση είναι δύσκολο να…ποσοτικοποιηθεί, αν ο κ. Μαρινάκης λέει ψέματα, γιατί το Μαξίμου δεν απαντά ευθέως; Γιατί π.χ. δεν λέει ότι «ποτέ δεν κάναμε αυτό που λέει ο κ. Μαρινάκης»; Γιατί πρέπει, με άλλα λόγια, να επιτεθεί στο ήθος του κ. Μαρινάκη για να αποδομήσει την ουσία της καταγγελίας του;

Ας θυμούνται οι Μαξιμινοί… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments