Κάθε όριο πολιτικού θράσους ξεπέρασε ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας Τάσος Κουράκης προκειμένου να δικαιολογήσει την στάση των βουλευτών του ΣυΡιζΑ που για ακόμα μία φορά άπλωσαν δίχτυ προστασίας στον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη αρνούμενοι να άρουν την ασυλία τους.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Κουράκης κατηγορεί τους δημοσιογράφους και μιλά για fake news όσον αφορά τα δημοσιεύματα που σχολίαζαν τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα λέει ότι δήθεν συγκαλύπτονται τα πιθανά αδικήματα των δυο υπουργών μέσω της παραπομπής των υποθεσων τους στο άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περι ευθύνης υπουργών αφού όπως τονίζει παραμένει ανοιχτή η δυνατότητα δίωξης τους.

Τι λέει ομως επί της ουσίας ο κ. Κουράκης και πως παραμένει ανοικτή η δυνατότητα δίωξης ; Καλεί εμμέσως τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση 30 βουλευτών της για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Διότι αυτή είναι η μόνη δυνατότητα δίωξης πια των δύο υπουργών από δω και πέρα. Δηλαδή για δύο υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να άρει την ασυλία δυο βουλευτών ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας εκτιμά ότι αυτές μπορεί να διελευκανθούν πια μόνο με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Όμως ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση για να εγκριθεί η προανακριτική επιτροπή χρειάζονται 151 βουλευτές δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία.

Άρα τι λέει επί της ουσίας ο κ. Κουράκης ότι ενώ οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ αρνήθηκαν να άρουν την ασυλία των δύο βουλευτών θα πουν ναι στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κ. Πολάκη και Καμμένο; Συλλογιστική για γέλια και για κλάματα

Facebook Comments