Μπορεί οι τράπεζες να πέρασαν στο κόκκινο και ο δείκτης τους να υποχωρεί πάνω από 8%, στις 230 μονάδες, επηρεάζοντας δυσμενώς τη διαμόρφωση του γενικού δείκτη, αλλά μεμονωμένα χαρτιά εξακολουθούν να κάνουν τη διαφορά. Και πώς να μη συμβεί αυτό όταν οι απώλειες είναι οριακές, εξαιτίας της αντίδρασης που έχει βγει σε ΕΛΠΕ και ΟΤΕ, τα κέρδη στη ΔΕΗ είναι συγκρατημένα, ενώ ανακάμπτουν τα Folli Follie και τα Σωληνουργεία Κορίνθου.

Στον αντίποδα, πωλητές βγαίνουν στην Alpha μετά τα σούπερ κέρδη της χθεσινής μέρας, που ήταν η πρώτη μέρα αποκοπής του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου. Η μετοχή υποχωρεί κατά 11,6%, στα 0,55 ευρώ, λίγο κάτω από την κομμένη τιμή (0,56 ευρώ). Διακυμάνσεις παρατηρούνται στην Πειραιώς που κινείται μεταξύ των 0,36 – 0,41 ευρώ, Εθνική, που κατρακυλά στο 1,06 ευρώ , με υψηλό μέρας το 1,21 ευρώ.

Συγκρατημένες είναι οι πιέσεις στην ΕΧΑΕ, τον ΟΛΠ, την Coca Cola, τον Μυτιληναίο, στα 5,11 ευρώ. Απώλειες 2,62% για την Jumbo, η οποία ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, περιμένοντας πτώση στα καθαρά της κέρδη 29%, αν ισχύσει το κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες. Profit taking στον Ελλάκτωρα, στα 2,32 ευρώ, μετοχή που έχει ενσωματώσει προσδοκίες λόγω της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων και της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι συναλλαγές είναι και σήμερα σημαντικές, πάνω από τα 78 εκατ. ευρώ. 

Facebook Comments