Palmos: Στο 5,9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – στο 6,2% το ΚΙΝΑΛ
Λίγο κάτω από τις έξι μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr
Λίγο κάτω από τις έξι μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr
Λίγο κάτω από τις έξι μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με τις ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 17,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.
Παράλληλα, «εξαϋλώνονται» τα ποσοστά τριών σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και συγκεκριμένα του Ποταμιού (0,5%), των ΑΝΕΛ (0,3%) και της Ένωσης Κεντρώων (1,3%). Κάτω από το 3% κινούνται επίσης η Ελληνική Λύση (2,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1,1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1%).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κριτήρια για τη ψήφο στις ευρωεκλογές, αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής. Σχετικά με τα κριτήρια φαίνεται πως οι πολίτες εστιάζουν κυρίως στα θέματα της οικονομίας και την οικονομική τους κατάσταση,παραμέριζοντας σε μεγάλο βαθμό τα βασικά ζητήματα των ευρωεκλογών που είναι τα θέματα και το μέλλον της Ευρώπης. Ποσοστό άνω του 60% δηλώνει πως θα ψηφίσει είτε με βάση τα οικονομικά του και την οικονομία (33%), είτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα (30%). Μόλις το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτεραιότητα για τη ψήφο τους έχουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα και το μέλλον της Ευρώπης. Ακόμη πιο χαμηλά στον πίνακα των κριτηρίων βρίσκονται τα πρόσωπα που συγκροτούν τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων (9%).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ως πιο σημαντικό χαρακτηριστικό καταγράφεται η εντιμότητα και το ήθος (35%). Ακολουθεί ο «πατριωτισμός» (32%) και η υψηλή μόρφωση (27%). Ως τέταρτο βασικό χαρακτηριστικό καταγράφεται, βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων, η εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις (19%), ενώ πέμπτη στη σχετική λίστα βρίσκεται η «μαχητικότητα/ αγωνιστικότητα». Στο τέλος του πίνακα βρίσκεται η αναγνωρισμότητα και οι εμβληματικές προσωπικότητες κοινής αποδοχής, αν και τα κόμματα συχνά αναζητούν τέτοιες υποψηφιότητες.
Facebook Comments