Πρόσφατα η WSJ έγραψε σε δημοσίευμά της ότι δίκη της Χρυσής Αυγής “προχωρά με ρυθμούς σαλιγκαριού”;
 
Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη αδιαμφισβήτητο γεγονός για το οποίο απόλυτα υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο που συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική αυτή οργάνωση.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει πως μάχεται την ακροδεξιά, κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους χρυσαυγίτες.

Τελευταίο δείγμα της κυβερνητικής υποκρισίας, το γεγονός ότι ο υπόδικος και ταυτόχρονα υποψήφιος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κάνει χρήση της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ για να μην παραδώσει την έδρα του και να διατηρήσει τη βουλευτική του ασυλία. Δηλ. προστίθεται άλλο ένα εμπόδιο στη δίκης των νεοναζί.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο λοιπόν είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση είναι απλή.  

Πολύ πρόσφατα, σε non paper του Μαξίμου αναφερόταν κατά λέξη ότι “η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση”.

Το ένα ζήτημα είναι η απόπειρα δημιουργίας επικοινωνιακού show που χαρακτηρίζει αυτήν την κίνηση, χαρακτηρίζοντας “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι  το Μαξίμου ταυτίστηκε πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα ποινικά εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους.

Έχουμε λοιπόν μια  Κυβέρνηση Τσίπρα η οποία εν αντιθέσει με την προηγούμενη  κυβέρνηση η οποία παρουσίασε και επέδωσε στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που συνθέτουν την κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης, έκανε κάτι διαφορετικό και συνάμα προκλητικό για την κοινωνία.

Υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της για δήθεν πολιτική δίωξη. 

Κλείνοντας, πρέπει να υπενθυμιστεί κάτι που είναι τοις πάση γνωστό . Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη ΧΑ στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα παρωδία που άνοιξε το δρόμο για το έγκλημα του 2015, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην ψήφιση της απλής αναλογικής και στο διορισμό της κ. Θάνου ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Και μετά από όλα αυτά οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ περί «δήθεν» μετώπου εναντίον της ακροδεξιάς, δεν πείθουν κανέναν Έλληνα. ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ αποτελούν τις 2 όψεις του ιδίου νομίσματος.

Facebook Comments