Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

MarketNews

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες προεκλογικές παροχές, οι οποίες και συνέπεσαν χρονικά με την αναταραχή των διεθνών αγορών που ήδη οδηγούσε τους επενδυτές σε πιο συντηρητικές στρατηγικές και σε αποφυγή του ρίσκου. Το ισχυρό ράλι που σημείωναν οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι από τις αρχές της χρονιάς έλαβε τέλος, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών (βλ. UBS) που έδιναν σύσταση sell.

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα άνοδο κατά 1,8% και στο 3,567%, ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από τα χαμηλά 14 ετών και το 3,285% που είχε αγγίξει τον Απρίλιο, ενώ στο 2,483% με άνοδο 2,5% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς, μακριά από τα ιστορικά χαμηλά του 2,17% που είχε επίσης αγγίξει τον Απρίλιο. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2018 (νυν 6ετές) διαμορφώνεται στο 3,1% (στο 2,52% ήταν το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε τον Απρίλιο).