Υποσχέσεις, επιδόματα και ρουσφέτια περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Το πρωθυπουργικό επιτελείο και η κυβέρνηση έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να… τάξουν από συντάξεις μέχρι προσλήψεις απ’ το παράθυρο μήπως και καταφέρουν να περιορίσουν την απόσταση με τη Νέα Δημοκρατία που παραμένει διευρυμένη.

Η λεγόμενη 13η σύνταξη θα δοθεί πέντε μέρες πριν από τις κάλπες ενώ δόθηκε εντολή να πληρωθούν και οι συντάξεις που υπό κανονικές συνθήκες θα πληρώνονταν μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης πέρασε τροπολογία για να δοθούν λεφτά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ στο νομοσχέδιο για την Υγεία πέρασαν “βροχή” τροπολογίες που προβλέπουν μεταξύ άλλων:  επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Ευνοϊκή ρύθμιση προφανώς που πιάνει χιλιάδες ιδιοκτήτες. Αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών. Βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων. Ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακόμη, προβλέπεται η χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών, την παράταση της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης (“βραχιολάκι”), κ.λ.π.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του με σχολικές καθαρίστριες, ανακοίνωσε αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα, τόνισε πως οι συμβάσεις οι οποίες γίνονται από τους δήμους πλέον θα έχουν διετή διάρκεια… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments