Επισπεύδει η MSCI την αναβάθμιση της Eurobank στον δείκτη Standard της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia και της εισαγωγής νέων μετοχών στις 23 Μαΐου 2019, ωθώντας σε ράλι σήμερα την μετοχή της στο ταμπλό του Χ.Α.

Η Eurobank ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι στις 23.05.2019 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 1.523.163.087 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της, ονομαστικής αξίας €0,23 η καθεμία, που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Grivalia Properties A.E.E.A.Π.

Η MSCI είχε ανακοινώσει στα μέσα Απριλίου ότι θα αναβαθμίσει την Eurobank μόλις ολοκληρωθεί το deal με την Grivalia, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι θα υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση. Μπορεί λοιπόν την περασμένη εβδομάδα να προχώρησε στις καθιερωμένες αλλαγές των δεικτών της, αναβαθμίζοντας την ελληνική συστημική τράπεζα στον δείκτη MSCI Standard Greece, κάτι που θα ίσχυε από τις 29 Μαΐου, οι εξελίξεις την οδήγησαν στο να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση νωρίτερα.

Έτσι σε νέα ανακοίνωσή της αναφέρει πω η Eurobank εντάσσεται στους Standard δείκτες της MSCI στις 23 Μαΐου.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments