Ανοδικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς η Γαλλία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με τους αναλυτές, ωστόσο, να υποστηρίζουν ότι οι πιέσεις στα εμπορεύματα αναμένεται να διατηρηθούν καθώς η υπερβάλλουσα προσφορά επηρεάζει αρνητικά τις τιμές.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού κινούνταν στα 40,87 δολάρια το βαρέλι στις 09:44 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας άνοδο 13 σεντς σε σχέση με την τελευταία τιμή κλείσιματός τους. Το πετρέλαιο μπρεντ κινούνταν στα 44,64 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 17 σεντς.

«Η Γαλλία άρχισε να ενισχύει τη συνδρομή της κατά του ISIS στη Συρία. Αυτό οδήγησε σε μικρή μόνο άνοδο τις τιμές, αποτρέποντας τη διατήρηση της πτωτικής δυναμικής», σχολίασε ο Ντανιελ Ανγκ από την εταιρία Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.
Γενικά, πάντως, οι αγορές πετρελαίου φαίνεται να ανησυχούν με τα θεμελιώδη και οι περισσότεροι αναλυτές είπαν ότι θα διατηρηθούν οι πιέσεις στις τιμές πετρελαίου λόγω των αυξημένων αποθεμάτων και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% από τον περσινό Ιούνιο καθώς η υψηλή παραγωγή και τα αποθέματα συνέπεσαν με την οικονομική επιβράδυνση στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα αλλά επίσης και στην Ιαπωνία, που επέστρεψε στην ύφεση το τρίτο τρίμηνο.

Facebook Comments