Μπορεί την προηγούμενη Παρασκευή η Βουλή να “πέρασε” τροπολογία για τη διαγραφή προστίμων της ΣΕΚΑΠ, δεν έχουν όμως την ίδια τύχη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΟΚ για τη σύναψη “φαραωνικού” συμβολαίου τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εδώ και μήνες, είχε γίνει γνωστό ότι η διοίκηση της ΕΡΤ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ομάδας συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να υπογραφεί συμβόλαιο για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων της Βορειοελλαδίτικης ΠΑΕ. Το συνολικό κόστος -σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα- έφθανε τα 30 εκατ. ευρώ για μια τριετία και μάλιστα οι φήμες ανέφεραν ότι αναζητούνταν φόρμουλα για να προκαταβληθεί το σύνολο του ποσού άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος του Ραδιομεγάρου, οι όποιες διαπραγματεύσεις μοιάζουν να έχουν παγώσει, προφανώς υπό το κράτος του φόβου μιας ενδεχόμενης κατακραυγής. Το ποσό θεωρήθηκε ιδιαίτερα υψηλό καθώς ακόμη και οι συνδρομητικές πλατφόρμες, θα μπορούσαν να προσφέρουν (υπό το βάρος του ανταγωνισμού) ένα ποσό που δεν ξεπερνούσε το μισό απ’ όσο φημολογούνταν ότι ήθελε να προσφέρει η ΕΡΤ.

Αντίθετα, το εναλλακτικό σχέδιο που προκρίνει ένα μέρος της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης περιλαμβάνει τις εντός έδρας μεταδόσεις αγώνων “μικρότερων” ομάδων με χαμηλότερο προφανώς κόστος και σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν θα επηρέαζε την τηλεθέαση καθώς η απόκτηση των δικαιωμάτων αρκετών ομάδων θα συμπεριελάμβανε και τις αναμετρήσεις με τις λεγόμενες “εμπορικές” ομάδες.

Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει…Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments