Δημοσίευμα του zoosos.gr αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε θεατής σε κακοποίηση ζώου, συγκεκριμένα γράφει ότι χελώνα caretta-caretta ήταν δεμένη μέσα στην θάλασσα για να τη δει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

To DailyPost.gr και το MarketNews.gr ήρθαν σε επικοινωνία με το περιβάλλον του προέδρου το οποίο άμεσα και κατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως “επιστημονική φαντασία”, και μας απέστειλε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ελεύθερη και ξέγνοιαστη τη χελώνα να κολυμπάει στα νερά. Όπως μας επεσήμαναν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η φιλοζωία αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και η κακοποίηση των ζώων έγκλημα, ουδέποτε θα γινόταν ανεκτή μία τέτοια συμπεριφορά από τον ίδιο.

Τo βίντεο που δείχνει τι έχει συμβεί και τη χελώνα να κολυμπά: 

 

Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας απάντησε με επιστολή: 

«Aγαπητό zoosos.gr

Το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι την χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλά μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλά τα πτερύγιά της.

Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.

Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί.

Κωνσταντίνος Ζούλας
Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ».

 

 

 

Facebook Comments