Στην «Άκτωρ & Aktor Qatar WLL» η συντήρηση του μετρό και του τραμ της Ντόχα

MarketNews

Στην «Άκτωρ & Aktor Qatar WLL» η συντήρηση του μετρό και του τραμ της Ντόχα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σύμβαση αξίας 517 εκατ. ευρώ και διάρκειας 20 ετών ανέλαβε πρόσφατα η Aktor Qatar WLL, βραχίονας της «Ακτωρ» στο Κατάρ, με αντικείμενο τη συντήρηση του δικτύου του μετρό (Doha Metro) και του τραμ (Lusail Tram) της Ντόχα στο ομώνυμο Εμιράτο.

Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα με τοπική εταιρεία του Κατάρ και συγκεκριμένα την Como Facilities Management Services, ωστόσο η «Ακτωρ» ηγείται αυτού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει ποτέ ελληνική εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κοινοπραξία με επικεφαλής την Αktor Qatar WLL επιλέχθηκε ανάμεσα σε 41 καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου και έξι εταιρείες λειτουργίας μετρό από όλο τον κόσμο, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι χρόνια.

Το έργο αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπέγραψαν η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων του Κατάρ, Qatar Rail, με τη γαλλικών συμφερόντων κοινοπραξία RKH Qitarat για έργα συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Η σύμβαση αφορά τις τρεις γραμμές του μετρό της Ντόχα (Red Line, Green Line, Gold Line) συνολικού μήκους 100 χλμ., με 37 υπέργειους και υπόγειους σταθμούς που ολοκληρώνονται, αλλά και στις 4 γραμμές τραμ της πόλης (Red Line, Green Line, Purple Line, Yellow Line) με 45 υπέργειους και υπόγειους σταθμούς και τρία αμαξοστάσια, συνολικής επιφάνειας 850.000 τ.μ. Σύμφωνα με τον κ. Πάρι Καλλιτσάντση, επικεφαλής των έργων της «Ακτωρ» στη Μέση Ανατολή, αποτελεί στρατηγική στόχευση η διεκδίκηση συμβάσεων συντήρησης έργων, τα οποία έχει ήδη κατασκευάσει η «Ακτωρ».