Αντιμέτωπος με… δημοσκοπικά “μποφόρ” βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Τα μηνύματα από τις κυλιόμενες μετρήσεις αλλά και από τα γκάλοπ που βλέπουν από το πρωί το φως της δημοσιότητας μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η διαφορά παραμένει μεγάλη και οι εκτιμήσεις ότι “το παιχνίδι γυρίζει” δεν επαληθεύονται.

Στην Κουμουνδούρου αναζητούν στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων έστω και ένα στοιχείο που να τους κάνει να ελπίζουν ότι το κλίμα μπορεί να ανατραπεί, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Εκλογικοί αναλυτές σημειώνουν ότι σε όλες τις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους, τα ευρήματα παραπέμπουν στη διαφορά των ευρωεκλογών.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αποχή φαίνεται να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη- ο οποίος συγκεντρώνει και “αντιδεξιά” ψήφο- και φαίνεται να “κλειδώνει” την είσοδό του στη Βουλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οριακά εμφανίζεται η Ελληνική Λϋση του Κυριάκου Βελόπουλου κοντά στο 3% ενώ η αυτοδυναμία της ΝΔ φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει”.

Στη δίνη των δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τα αφηγήματα να… καταρρέουν καθώς η κινδυνολογία και η στοχοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κλείνουν την ψαλίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από πειστικό αφήγημα, λένε οι πολιτικοί αναλυτές ενώ ο πρωθυπουργός στις δημόσιες εμφανίσεις του δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του για το αποτέλεσμα αν κρίνει κανείς από τα πυρά που εξαπολύει κατά του προέδρου της ΝΔ.

Στην Κουμουνδούρου ποντάρουν σε ένα “λάθος” του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ντιμπέϊτ, ωστόσο στελέχη της Πειραιώς σπεύδουν να απαντήσουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί από καμία ερώτηση καθώς έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και απαντήσεις οι οποίες έχουν δοθεί στην “προπαγάνδα” του ΣΥΡΙΖΑ για τον… εργασιακό μεσαίωνα.

Facebook Comments