Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ για πολύ καιρό ακόμα, χωρίς να τον αμφισβητεί κανείς, δεν είπε όμως και για πάντα, όπως είναι λογικό…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει ο ίδιος ηγετικές βλέψεις, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πολιτικό στέλεχος, που διαμορφώνει στρατηγική και όχι βιτρίνας.

Στο σημείο αυτό έχει ενδιαφέρον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ακόμα και σε συνθήκες ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, θα βγάλει μπροστά την νέα γενιά στελεχών. Η κίνηση του να βάλει στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης αλλά και του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Έφη Αχτσιόγλου το αποδεικνύει έμπρακτα.

Ωστόσο ο ίδιος ποντάρει και σε μια ελεγχόμενη, δική του, ηγετική ομάδα. Όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, έτσι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέει ότι η νέα γενιά είναι αυτή που πρέπει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι ωστόσο η σημαντική διαφορά; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας τους θέλει δίπλα του ως ελεγχόμενη ηγετική ομάδα ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέει καθαρά ότι ένας από αυτή την γενιά πρέπει να βρεθεί στην ηγεσία του κόμματος, έστω και σε δεύτερο χρόνο.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7, έβγαλε μια πεντάδα που θα μπορούσε να παίξει ρόλο την ώρα της διαδοχής.

Ανέφερε τον υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, πρόσωπο που ο λόγος του μετρά στις αποφάσεις του Μαξίμου για τα οικονομικά, αλλά αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Την Έφη Αχτσιόγλου που βρίσκεται ήδη στις επάλξεις, ενώ άφησε καλά δείγματα στο Υπουργείο Εργασίας.

Τον πρώην Υπουργό Εργασίας Αλέξη Χαρίτση ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία.

Τον Υπουργό Επικρατείας και πλέον υποψήφιο στην Α΄Αθήνας Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Νάσο Ηλιόπουλο, τον οποίο είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή μεταξύ άλλων προσώπων που βολιδοσκοπούσε το κόμμα για τον Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση νέα γενιά για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, η οπτική όμως για την επόμενη μέρα της διαφέρει, ο Τσίπρας τους θέλει ελεγχόμενους στρατηγούς στο πλευρό του, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηγέτες στη θέση του…. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments