Ιμάμογλου, «ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας»;

Deutsche Welle

Ιμάμογλου, «ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας»;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τα σχόλια του γερμανικού Τύπου. Σε άρθρο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit ο πρώην αρχισυντάκτης της Cumhuriyet Τζαν Ντούνταρ, ο οποίος ζει εξόριστος στο Βερολίνο, εκτιμά ότι η μάχη στην Κων/πολη συνιστά ήττα για τον Ερντογάν, αλλά νίκη για την Τουρκία. Υπό τον τίτλο «Οι τελευταίες μέρες του σουλτανάτου» αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«[...] Με εντυπωσιακά δημοκρατικά αντανακλαστικά, εντυπωσιακά ακόμη και για τη Δύση που θεωρούσε ήδη την Τουρκία ‘Ερντογανιστάν’, οι πολίτες επεφύλασσαν σε εκείνον που θεωρούσε τον εαυτό του ανίκητο μια πικρή ήττα. Με την ψήφο τους υπέρ του Ιμάμογλου τάχθηκαν κατά του αυταρχικού ηγέτη και υπέρ της δημοκρατίας.

Το πολιτικό ταξίδι του Ερντογάν ξεκίνησε στην Κων/πολη και θα τελειώσει και εκεί. Υπάρχουν ήδη εικοτολογίες ότι ο Ιμάμογλου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας».