Πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν για τα πρώτα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάρρευση της ΔΕΗ, η οποία ήδη έχει αρχίσει και… ρετάρει, υπό το βάρος και του καλοκαιρινού καύσωνα.

Το πρώτο μέτρο, πάντως, που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, καθώς ο Μανώλης Παναγιωτάκης που… φούνταρε το μαγαζί παραιτήθηκε χθες. Όχι ότι… ταράχθηκε ο συνήθως ψύχραιμος Κωστής Χατζηδάκης, αλλά εκτιμάτο ότι ο Παναγιωτάκης θα μείνει για μερικές μέρες ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση.

Το Μαξίμου, πάντως, μαζί με τον Χατζηδάκη ψάχνουν εδώ και μέρες τον άνθρωπο που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τον άθλο της ανόρθωσης της ΔΕΗ, ενώ ήδη σχεδιάζονται και ορισμένες πρώτες κινήσεις, για να αποφευχθεί η λύση της αύξησης των τιμολογίων. Ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται είναι ένας άνθρωπος της αγοράς και της απολύτου εμπιστοσύνης τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Κωστή Χατζηδάκη.

Δεν είναι, πάντως, εύκολο να βρεις πρόθυμο υποψήφιο για…μελλοθάνατο. Διότι, ρεαλιστικά, το μεγάλο πρότζεκτ είναι αυτό της νεκρανάστασης της επιχείρησης.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments