Εθνική: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier ΙΙ

MarketNews

Εθνική: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier ΙΙ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier ΙΙ της Εθνικής Τράπεζας όπου στόχος είναι η άντληση έως 400 εκατ ευρώ. Η αρχική εκτίμηση για το επιτόκιο τοποθετείται γύρω στο 9% και σημαντικά χαμηλότερα από το επιτόκιο που "πέτυχε" η Τράπεζα Πειραιώς πριν μερικές εβδομάδες σε παρόμοια έκδοση. Σύμφωνα με τους αναλυτές είναι εφικτό ένα επιτόκιο στην περιοχή του 8,5%.

Το ομόλογο  είναι τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας, ενώ την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s, S&P και Fitch με Caa2, CCC και CCC  αντίστοιχα.

Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley έχουν οριστεί ως διεθνείς συντονιστές της έκδοσης καθώς και ως bookrunners, ενώ bookrunners ορίστηκαν και οι BofA Merrill Lynch, Credit Suisse και  J.P. Morgan.

Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες διοργάνωσαν σειρά τηλεδιασκέψεων την Τρίτη ενώ χθες έγιναν επαφές τις διοίκησης με επενδυτές στο Λονδίνο.