“Το νέο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου «Ταυροκαθάψιον» εγκαθίσταται στη Βάρκιζα’

Γεωργίου Κορίνα

“Το νέο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου «Ταυροκαθάψιον» εγκαθίσταται στη Βάρκιζα

Στη Βάρκιζα το κλίμα είναι θερινό και η θερμοκρασία στα ύψη. Μόνο που αυτή τη φορά το κόκκινο χρώμα έρχεται να ανατρέψει το συνηθισμένο τοπίο της περιοχής. Ένας μινωικός ταύρος, έτοιμος να αναπαραστήσει την αθλητική γιορτή των ταυροκαθαψίων και να αναδείξει την τόλμη και την ευλυγισία των ακροβατών, τραβά τα βλέμματα των περαστικών... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την πολύ επιτυχημένη ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου τον Ιούνιο στο Τελλόγλειο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “ENIGMA”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου η τοποθέτηση του νέου γλυπτού “TAUROKATHAPTION” στην πρόσφατα αναμορφωμένη κεντρική πλατεία της Βάρκιζας, παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, του αντιδημάρχου Νίκου Βάση και υπό την εποπτεία του δημιουργού του έργου, γλύπτη Κωστή Γεωργίου. 

Το έργο αναπαριστά έναν ταύρο με τρεις μορφές στο εμβληματικό κόκκινο χρώμα που χαρακτηρίζει πολλά από τα έργα του Κωστή Γεωργίου και το γλυπτό σημειολογικά κάνει μια έμμεση αναφορά στα Ταυροκαθάψια, γιορτή της Μινωικής Κρήτης αφιερωμένη στον Θεό Ποσειδώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, είναι το τρίτο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου που εγκαθίσταται στα 3Β, στην κεντρική πλατεία της Βάρκιζας.

Μάλιστα, πολύ πρόσφατα εγκαταστάθηκε και το γλυπτό του “DIVER” στην είσοδο του λιμανιού της Ίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μεταξύ ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται για την προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου μεταφορά της έκθεσης “ENIGMA” στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Σισμανογλειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα και οργάνωση του Προξενείου της Ελλάδας. 

Δείτε πλάνα από την εγκατάσταση καθώς και όσα είπαν αποκλειστικά στο marketnews.gr ο δημιουργός αλλά και ο δήμαρχος των 3Β: