Ρωσία: Το 26% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

MarketNews

Ρωσία: Το 26% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με βάση τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας Rostat που αφορούν το 2017, το 26% των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών διαβιούν σε οικογένειες τα εισοδήματα των οποίων είναι κάτω από το ελάχιστο όριο διαβίωσης. Παράλληλα το ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών υπερβαίνει κατά δύο φορές το συνολικό ποσοστό φτώχειας στη χώρα (το 2017 κάτω του ορίου της φτώχειας ζούσε το 13,2% του πληθυσμού.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην εισήγηση της Rostat με τίτλο «Κοινωνικό-οικονομικοί δείκτες της φτώχειας» και είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία καθώς τα στοιχεία για το 2018 θα δοθούν στη δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2020. Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα της φτώχειας σε οικογένειες με παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές.

Με βάση τα στοιχεία του 2017, 45% των παιδιών μεγαλώνουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης υψηλά είναι τα ποσοστά της φτώχειας σε πολύτεκνες οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rostat, το 52,2% των πολύτεκνων οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.