Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στις ασιατικές αγορές την ώρα που το Ιράν και η ομάδα των έξι ισχυρών κρατών του πλανήτη συζητούν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Στις 05:20 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώθηκε στα 56,04 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε μείωση 76 σεντς στα 48,11 δολάρια το βαρέλι.

Οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεχίστηκαν την Κυριακή με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να θέσουν τις βάσεις για μια συμφωνία με ορίζοντα την Τρίτη, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters.

“Κάθε χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν και άρση του εμπάργκο εξαγωγής πετρελαίου από τη χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα του προϊόντος πιέζοντας περισσότερο προς τα κάτω τις τιμές” αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας ANZ.

Η επενδυτική εταιρεία Phillip Futures, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, γνωστοποίησε ότι προβλέπει πως οι τιμές του “μαύρου χρυσού” θα υποχωρήσουν περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

“Αναμένουμε ότι το μπρεντ και το αμερικανικό αργό θα υποχωρήσουν στα 50 με 53 δολάρια το πρώτο και 46 με 48 δολάρια το δεύτερο” σχολιάζει η Phillip Futures, σύμφωνα με το Reuters.

Facebook Comments