Στην Εύβοια έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση με την φωτιά από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φωτιά στην Εύβοια, η οποία παραμένει σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε «Μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φωτιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

Εν συνεχεία, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταγραφής της έκτασης της ζημιάς. «Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους» πρόσθεσε. «Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών» σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει «δραστικές παρεμβάσεις» στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος και υπογράμμισε πως θα χρειαστεί εγρήγορση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Facebook Comments