Στις 29 Μαΐου το 3o συνέδριο ενέργειας του Economist

MarketNews

Στις 29 Μαΐου το 3o συνέδριο ενέργειας του Economist , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

 Η πρόκληση της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη με χρονικό ορίζοντα το 2030 θα εξεταστεί στο 3ο Συνέδριο Ενέργειας του Economist με θέμα «Energy Security on the Road to 2030», που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσημος προσκεκλημένος στο συνέδριο θα είναι ο επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, ενώ, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ε.Ε. Πρέσβης Vladimir Chizhov,  ο βούλγαρος υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Bojan Stoyanov και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας (EREC) Josche Muth.

Η ημερίδα διεξάγεται με το βλέμμα στον ανερχόμενο ενεργειακό ρόλο της ανατολικής Μεσογείου και θα πραγματευτεί ζητήματα όπως οι προοπτικές επενδύσεων, η συνεργασία Ε.Ε. και Ρωσίας αλλά και η πορεία ενσωμάτωσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.