Φ. Ρέσλερ: Οι επενδύσεις στη Γερμανία θα ανακάμψουν σύντομα

MarketNews

Φ. Ρέσλερ: Οι επενδύσεις στη Γερμανία θα ανακάμψουν σύντομα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, εξέφρασε την εκτίμηση η οικονομία της χώρας του βελτιώνεται και ότι οι επενδύσεις πολύ σύντομα θα ανακάμψουν.

«Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία θα συνεχιστούν. Αυτό ισχύει και για φέτος, αλλά και για το 2014», δήλωσε ο Ρέσλερ, τονίζοντας σε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι επενδύσεις, που μειώθηκαν το 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013, «πολύ σύντομα» θα ενισχυθούν και «θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία».

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2013, μετά τη συρρίκνωση που είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2012, όπως δείχνουν σημερινά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1%, ρυθμός χαμηλότερος από τις προσδοκίες.

«Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει με αργό ρυθμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στον βαρύ χειμώνα.