Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς. Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη κάθοδο των τελευταίων τριών ετών σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών βενζίνης.

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας προκύπτει πως οι τιμές ενέργειας σημείωσαν «βουτιά» 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η τιμή της βενζίνης υποχώρησε κατά 6%.

Πτώση 0,8% – τη μεγαλύτερη σε διάστημα σχεδόν δύο ετών – εμφάνισαν όμως και οι τιμές των τροφίμων. Εξαιρουμένων των κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, οι λεγόμενες δομικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση των τιμών παραγωγού κατά 0,7% και αύξηση των δομικών τιμών κατά 0,2%.

Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Fed της Νέας Υόρκης. Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε τον Μάιο στο -1,4, από +3,1 τον περασμένο μήνα Απρίλιο.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω ο δείκτης Dow Jones σημείωνε πτώση 0,20% στις 15.186,75 μονάδες, ο Standard & Poors 500 υποχωρούσε κατά 0,19% στις 1.647,23 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε οριακές απώλειες 0,1% στις 3.459,71 μονάδες.

Facebook Comments